Poradniki
Jakie wyposażenie jest potrzebne w sklepie mięsnym i spożywczym?

Założenie i utrzymanie sklepów to ciężki proces - szczególnie w przypadku sklepów mięsnych i spożywczych. Trzeba pamiętać o wielu rzeczach - od dostawców, po elementy wyposażenia. W tym poradniku przedstawiamy wszystkie urządzenia, bez którego Wasz sklep się nie obejdzie!
Wyposażenie sklepu w urządzenia chłodnicze

Waga do gastronomii - Co i jak?
Wagi elektroniczne są urządzeniami powszechnie stosowanymi w sklepach i marketch, stoiskach tamatycznych i targowych, no i oczywiście w gastronomii. Szeroki rynek sprzętu do ważenia żywności pozwala znaleźć wagi idealnie dopasowane do potrzeb biznesu. Jakim zatem zagadnieniom należy się bliżej przyjrzeć przy ich wyborze?
Zapraszamy do lektury spcjalnie przygotowanego przewodnika, dzięki któremu z gąszcza ofert wyselekcjonujesz najlepsze modele wag.
Jak wybrać krajalnicę? - rady eksperta
Krajalnica stanowi jedną z najważniejszych maszyn na wyposażeniu sklepu oraz firmy zajmującej się gastronomią czy cateringiem. Praca tego urządzenia ma na celu szybkie, wygodne a przy tym bezpieczne krojenie produktów spożywczych np. chleba, wędlin, sera, na wybrane grubości, równe plasterki.
W jaki sposób dokonać najwłaściwszego wyboru? Wystarczy zwrócić uwagę na kilka czynników, aby zakupiona krajalnica służyła na długie lata.
