Blog

2019-09-30

Krótka opowieść o poznańskiej Lavendzie

Krótka opowieść o poznańskiej Lavendzie
Różnorodność charakterów, kompetencji oraz olbrzymia pasja do tworzenia - to najważniejsze czynniki, dzięki którym na mapie Poznania pojawiło się miejsce, które pozwala poczuć się bardzo wyjątkowo... Czytaj wywiad eLadex z przedstawicielką Lavenda Cafe!
2019-09-30

Czym jest projekt technologiczny do Sanepidu i jak go sporządzić?

Czym jest projekt technologiczny do Sanepidu i jak go sporządzić?
Otwarcie obiektu w gastronomicznego to coraz ciekawszy pomysł na zarobkowanie. Przed uruchomieniem tego typu przedsięwzięcia należy się odpowiednio przygotować. Jednym ze standardowych dokumentów niezbędnych dla urzędów jest projekt technologiczny.
2019-09-27

Przegląd rynku cukierniczego w Polsce. Co warto wiedzieć?

Przegląd rynku cukierniczego w Polsce. Co warto wiedzieć?
Zakładasz lub rozwijasz swój biznes w branży cukierniczej? Przeczytaj najnowszy artykuł specjalistów branży, którzy wskażą najważniejsze uwarunkowania rynkowe, trendy, oraz przyzwyczajenia Polaków do spożywanych słodkości.
2019-09-26

Jak i gdzie lubią jeść Polacy? - garść informacji z branży gastronomicznej

Jak i gdzie lubią jeść Polacy? - garść informacji z branży gastronomicznej
Jedną z determinant sukcesu w branży gastronomicznej jest z pewnością dobre rozeznanie gustów kulinarnych Polaków. Czy zadałeś sobie pytanie co i jak lubią jeść nasi rodacy? Odpowiedź na to - i wiele innych - zyskasz z naszego poradnika!
2019-09-26

Sposoby na budowę lojalności klientów za pomocą aplikacji mobilnych

Sposoby na budowę lojalności klientów za pomocą aplikacji mobilnych
Czy wiesz jak wykorzystać rozwiązania mobilne do budowanie lojalności klienckiej w gastronomii? Przeczytaj nasz najnowszy poradnik i przekonaj się, że jest to temat również dla mniejszych lokali!
2019-09-25

Mięsne kanapki z nom nom nom - inspirujący wywiad z właścicielem food trucka

Mięsne kanapki z nom nom nom - inspirujący wywiad z właścicielem food trucka
Solona wołowina, a może wędzona na miejscu ricotta? Zobacz, w jaki sposób właściciel nom nom nom znalazł swoją niszę w mobilnej gastronomii. Czytaj najnowszy wywiad eLadex!
2019-09-24

Poradnik food truckowca: kurs on-line dla zakładających mobilny biznes

Poradnik food truckowca: kurs on-line dla zakładających mobilny biznes
Sprawdź, czego możesz się dowiedzieć na temat food trucków zapisując się na darmowy e-kurs. 24 różne tematy, 14 specjalistów, 10 tygodni unikalnej wiedzy. Zobacz, jak inni odnieśli sukces. Dowiedz się więcej!
2019-09-24

Jakie wyposażenie jest potrzebne w sklepie mięsnym i spożywczym?

Jakie wyposażenie jest potrzebne w sklepie mięsnym i spożywczym?
Założenie i utrzymanie sklepów to ciężki proces - szczególnie w przypadku sklepów mięsnych i spożywczych. Trzeba pamiętać o wielu rzeczach - od dostawców, po elementy wyposażenia. W tym poradniku przedstawiamy wszystkie urządzenia, bez którego Wasz sklep się nie obejdzie!
2019-09-24

Wywiad z właścicielką kawiarni Petit Paris w Poznaniu

Wywiad z właścicielką kawiarni Petit Paris w Poznaniu
Tęsknisz za klimatem francuskich kawiarenek? Chcesz poczuć smak francuskiej kuchni spędzając miło czas w klimatycznym miejscu? Poznaj niezwykłą kawiarnię prowadzoną przez polsko - francuskie małżeństwo w Petit Paris w Poznaniu. Wywiad na eLadex.
2019-09-20

Wyposażenie sklepu w urządzenia chłodnicze

Wyposażenie sklepu w urządzenia chłodnicze
Czytaj kompendium wiedzy na temat wyposażenia w urządzenia chłodnicze do małego sklepu, cukierni czy lokalu gastronomicznego. Doradzimy Tobie, jakiego typu mebli chłodniczych potrzebujesz w swoim sklepie!
2019-09-20

Wyposażenie cukierni oraz pracowni cukierniczej w niezbędne meble chłodnicze

Wyposażenie cukierni oraz pracowni cukierniczej w niezbędne meble chłodnicze
Sukces w cukiernictwie zależy nie tylko od receptur, ale też od właściwego przechowywania wypieków. Odpowiednie meble chłodnicze do cukierni zapewniają świeżość i atrakcyjną prezentację, przyciągając wzrok i apetyty klientów.
2019-09-20

Jak otworzyć i wyposażyć sklep mięsny?

Jak otworzyć i wyposażyć sklep mięsny?
Sklep mięsny może być dochodowy, jeśli opiera się na solidnej strategii, funkcjonalnym wnętrzu i profesjonalnym wyposażeniu chłodniczym. Kluczem do sukcesu jest spełnienie wymogów sanitarnych, zapewnienie jakości produktów i skuteczne przyciąganie klientów.
    Prawdziwe opinie klientów
    4.8 / 5.0 644 opinii
    pixel