Poradniki
2020-12-15
Wszystko o przeglądach okresowych urządzeń chłodniczych

Zbliża się obowiązkowy przegląd okresowy Twoich urządzeń chłodniczych? Sprawdź jakie działania podejmie zespół serwisowy w trakcie swojej pracy. Jedynie 4 min czytania ➡
2020-10-28
Własna cukiernia w czasie COVID. Jak ją otworzyć i bezpiecznie prowadzić?

Czytaj artykuł Piotra, naszego eksperta, który zbiera najważniejsze porady dotyczące sposobów na bezpieczne prowadzenie cukierni w czasie COVID. 9 min czytania ➡
2020-08-20
Jaką ladę chłodniczą wybrać?

Zapoznaj się z artykułem Sławka, naszego eksperta, który na chłodno ❄ rozprawił o wyborze najlepszej witryny chłodniczej dla handlu czy rzeźnika. 5 min czytania ➡
2020-07-27
Jak wybrać najlepszą witrynę cukierniczą?

Wyśmienite wypieki to nie wszytko. Aby towar sprzedawał się "sam" niezbędne jest jego wyposażenie i niebanalny wystrój. Czytaj więcej o witrynach eksponujących słodkości.
2020-06-03
Jak działają profesjonalne sterylizatory do pomieszczeń?

W jaki sposób można zapewnić bezpieczeństwo i zdrowie klientów oraz zatrudnionego personelu? Czytaj więcej o tym jak działają profesjonalne sterylizatory powietrza.
2020-06-01
Jak działają przemysłowe oczyszczacze powietrza?

Zagrożenie epidemiologiczne nie minęło. Cały czas biznesy usługowe notują mniejsze przychody związane z obostrzeniami oraz ograniczonym zaufaniem ze strony klientów. Jak temu przeciwdziałać?
2019-11-02
Na co zwracać uwagę kupując profesjonalną maszynkę do mięsa?

Jak wybrać maszynkę do mięsa dla gastronomii i sklepu mięsnego? Poznaj kluczowe parametry: moc, wydajność, noże, materiały i bezpieczeństwo pracy.
2019-11-02
Jak dobrać kurtynę powietrzną do sklepu lub biura?

Kurtyny powietrzne stają się coraz bardziej popularne. Przeczytaj, dlaczego powinieneś zainstalować ją także w swoim sklepie!
2019-11-02
Jak otworzyć własną cukiernię?

Aby otworzyć swój "słodki biznes" trzeba przemyśleć kilka podstawowych kwestii - ważny jest nie tylko asortyment, ale co ważniejsze - lokal, jego wygląd oraz niebanalna oprawa.
2019-11-02
Shopping experience: jak kształtować odczucia klienta wobec marki?

Kolejna edycja targów Retail Show 2014 za nami. W tym roku pokaźne miejsce poświęcono tematowi Shopping experience. Co kryje się za tym tajemniczym hasłem? Sprawdź na naszym blogu!
2019-11-01
Ludzie jako największa wartość Twojej cukierni

Czasy, kiedy cena stanowiła najważniejszy czynnik zakupowy odeszły w niepamięć. Tam, gdzie chodzi o zadowolenie klienta powinno się zwrócić uwagę na wysoką jakość produktów, ale również obsługi.
2019-11-01
Beacony w służbie handlu, również tego mniejszego

Szukasz nowych sposobów na prowadzenie kampanii marketingowych? Beacony to jedno z najpopularniejszych, rozwijanych obecnie rozwiązań. Przeczytaj więcej na naszym blogu!
2019-11-01
Otwarcie sklepu mięsnego, czyli dlaczego rzeźnik nie musi być nudny

Czasy, kiedy każdy rzeźnik wyglądał ‘byle jak’ minęły bezpowrotnie. Dzisiaj sklep mięsny można urządzić naprawdę z gustem. Jak? Czytaj poradnik naszych specjalistów!
2019-10-31
Marketing sensoryczny jako sposób przyciągnięcia klientów do małego biznesu

W handlu i usługach najważniejsze jest pierwsze wrażenie, czyli to co widzimy, jak się czujemy w danym miejscu. W budowaniu pozytywnych odczuć może pomóc marketing sensoryczny. Chcesz dowiedzieć się więcej? Przeczytaj nasz poradnik!
2019-10-29
Budowanie lojalności klienta przy wykorzystaniu Internetu Rzeczy

Internet Rzeczy: Czym jest i w jaki sposób może usprawnić pracę marketerów odpowiedzialnych za budowę lojalności klientów w małych i średnich przedsiębiorstwach handlowych i gastronomicznych?
2019-09-27
Przegląd rynku cukierniczego w Polsce. Co warto wiedzieć?

Zakładasz lub rozwijasz swój biznes w branży cukierniczej? Przeczytaj najnowszy artykuł specjalistów branży, którzy wskażą najważniejsze uwarunkowania rynkowe, trendy, oraz przyzwyczajenia Polaków do spożywanych słodkości.
