Poradniki

[30 z 39]
Tryb: normallist
Wyświetl:
Sortuj wg:
Wyświetlaj:

 

     

Poniżej prezentujemy Państwu strefę DARMOWYCH poradników branżowych. Można w nich znaleźć wypowiedzi specjalistów na tematy związane z rozpoczęciem własnej działalności w branży handlowej i gastronimicznej. Chcesz otworzyć sklep spożywczy, kawiarnię, cukiernię lub inny punkt gastronomiczny? Zastanawiasz się jakie wyposażenie sklepu jest potrzebne? Poniższe poradniki są właśnie dla Ciebie!


Nie ma odpowiedzi na Twoje pytania? Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej? Zapytaj naszego doradcy. Pomożemy Tobie, bo po to jesteśmy - aby pomagać w starcie nowych biznesów w handlu i gastronomii.

 

"Spokój na lata. Poradniki do wyposażnia sklepu LADEX - Twój partner w wyposażeniu biznesu."


  Darmowa wiedza
     
  Porady specjalistów
     
  Najświeższe informacje
Wywiad z właścicielką kawiarni Petit Paris w Poznaniu
Kategoria: Dla firmyWywiad
Tęsknisz za klimatem francuskich kawiarenek? Chcesz poczuć smak francuskiej kuchni spędzając miło czas w klimatycznym miejscu? Poznaj niezwykłą kawiarnię prowadzoną przez polsko - francuskie małżeństwo w Petit Paris w Poznaniu. Wywiad na eladex.
Do góry
Niezbędne wyposażenie do sklepu mięsnego i spożywczego
Kategoria: Dla firmy
Świeżość i trwałość kupowanych produktów są niezmiernie ważne – nie tylko dla konsumentów, ale też przedsiębiorców. Ich utrzymanie gwarantuje m.in. dobór odpowiednich urządzeń chłodniczych.
Do góry
Jak wybrać najlepszą szafę chłodniczą?
Kategoria: Dla firmy
Szafa chłodnicza stanowi obowiązkowy element wyposażenia sklepów, restauracji czy cukierni. Czym sie kierować przy wyborze tej właściwej? Czytaj poradnik ekspertów.
Do góry
"Poradnik food truckowca": kurs internetowy dla osób zakładających mobilny biznes
Kategoria: Dla firmy
Sprawdź, co możesz zyskać dla siebie zapisując się na darmowy e-kurs. 24 różne tematy, 14 specjalistów, 10 tygodni unikalnej wiedzy. Zobacz, jak inni odnieśli sukces. Dowiedz się więcej!
Do góry
Mięsne kanapki z nom nom nom - inspirujący wywiad z właścicielem food trucka
Kategoria: Dla firmyWywiad
Solona wołowina, a może wędzona na miejscu ricotta? Zobacz, w jaki sposób właściciel nom nom nom znalazł swoją niszę w mobilnej gastronomii. Czytaj najnowszy wywiad eLadex!
Do góry
Sposoby na budowę lojalności za pomocą aplikacji mobilnych
Kategoria: Dla firmy
Czy wiesz jak wykorzystać rozwiązania mobilne do budowanie lojalności klienckiej w gastronomii? Czytaj najnowszy poradnik i przekonaj się, że jest to temat również dla mniejszych lokali!
Do góry
Jak i gdzie lubią jeść Polacy? - przydane w zakładaniu własnej działalności w gastronomii
Kategoria: Dla firmy
Jedną z determinant sukcesu w branży gastronomicznej jest z pewnością dobre rozeznanie gustów kulinarnych Polaków. Czy zadałeś sobie pytanie co i jak lubią jeść nasi rodacy? Jeżeli to zadanie czeka wciąż na Ciebie – zapraszamy do lektury!
Do góry
Przegląd rynku cukierniczego w Polsce. Co warto wiedzieć?
Kategoria: Dla firmyWywiad
Zakładasz lub rozwijasz swój biznes w branży cukierniczej? Przeczytaj najnowszy artykuł specjalistów branży, którzy wskażą najważniejsze uwarunkowania rynkowe, trendy, oraz przyzwyczajenia Polaków do spożywanych słodkości.
Do góry
Wszystko o projekcie technologicznym
Kategoria: Dla firmyWywiad
Otwarcie obiektu w gastronomicznego to coraz ciekawszy pomysł na zarobkowanie. Przed uruchomieniem tego typu przedsięwzięcia należy się odpowiednio przygotować. Jednym ze standardowych dokumentów niezbędnych dla urzędów jest projekt technologiczny.
Do góry
Krótka opowieść o poznańskiej Lavendzie
Kategoria: Dla firmyWywiad
Różnorodność charakterów, kompetencji oraz olbrzymia pasja do tworzenia - to najważniejsze czynniki, dzięki którym na mapie Poznania pojawiło się miejsce, które pozwala poczuć się bardzo wyjątkowo... Czytaj wywiad eLadex z przedstawicielką Lavenda Cafe!
Do góry
Mięsne kanapki z nom nom nom - inspirujący wywiad z właścicielem food trucka
Kategoria: Dla firmyWywiad
Solona wołowina, a może wędzona na miejscu ricotta? Zobacz, w jaki sposób właściciel nom nom nom znalazł swoją niszę w mobilnej gastronomii. Czytaj najnowszy wywiad eLadex!
Do góry
Otwieramy własną gastronomię. Czego może wymagać od nas Sanepid?
Kategoria: Dla firmy
Moda na otwieranie nowych lokali gastronomicznych, stacjonarnych czy mobilnych, trwa w najlepsze. Co powinieneś wiedzieć, otwierając taki biznes, w zakresie norm narzucanych przez Sanepid? Czytaj nowy poradnik!
Do góry
Wpasuj się w panującą modę na food trucki i otwórz swój własny biznes!
Kategoria: Dla firmy
Mobilna gastronomia na dobre zagościła na miejskich ulicach, placach czy obszarach zieleni. Biznes ten od pewnego czasu podbija podniebienia Polaków, kusząc nowymi smakami oraz swoją różnorodnością...
Do góry
Technologie budujące Customer Experience
Kategoria: Dla firmy
Czy Twój biznes korzysta z dobrodziejstw płynących z rozwoju technologii? Czytaj najnowszy poradnik pokazujący jak inni podchodzą do tematu Customer Experience bazując na nowych rozwiązaniach.
Do góry
Tęsknota za prawdziwym chlebem, czyli historia sukcesu Polish Village Bread
Kategoria: Dla firmyWywiad
Polacy robią świetne biznesy nie tylko w kraju, ale i za granicą. Znają się na smaku, ale również, hołdując tradycyjnym przepisom, potrafią wbić się idealnie w gusta obcokrajowców. Poznajcie historię Polish Village Bread, polskiej piekarni na wyspach.
Do góry
Budowanie lojalności klienta przy wykorzystaniu Internetu Rzeczy
Kategoria: Dla firmy
Internet Rzeczy: Czym jest i w jaki sposób może usprawnić pracę marketerów odpowiedzialnych za budowę lojalności klientów w małych i średnich przedsiębiorstwach handlowych i gastronomicznych?
Do góry
Marketing sensoryczny jako sposób przyciągnięcia klientów do małego biznesu
Kategoria: Dla firmy
W handlu i usługach najważniejsze jest pierwsze wrażenie, czyli to co widzimy, jak się czujemy w danym miejscu. W budowaniu pozytywnych odczuć może pomóc marketing sensoryczny ...
Do góry
Program lojalnościowy dla małego i średniego biznesu
Kategoria: Dla firmy
Firmy handlowe ścigają się w proponowaniu co rusz nowych sposobów na związanie ze sobą klienta oraz przyciągnięcie nowych odwiedzających punkt ...
Do góry
Otwarcie sklepu mięsnego, czyli dlaczego rzeźnik nie musi być nudny
Kategoria: Dla firmy
Czasy, kiedy każdy rzeźnik wyglądał ‘byle jak’ minęły bezpowrotnie. Dzisiaj sklep mięsny można urządzić naprawdę z gustem. Jak? Czytaj poradnik naszych specjalistów!
Do góry
Beacony w służbie handlu, również tego mniejszego
Kategoria: Dla firmy
Czy Twój biznes jest gotowy na nową rewolucję technologiczną - wykorzystanie beaconów w handlu? Te małe nadajniki pozwalają lokalizować klienta wewnątrz sklepu i ...
Do góry
Ludzie jako największa wartość Twojej cukierni
Kategoria: Dla firmy
Czasy, kiedy cena stanowiła najważniejszy czynnik zakupowy odeszły w niepamięć. Tam, gdzie chodzi o zadowolenie klienta powinno się zwrócić uwagę na wysoką jakość obsługi, ale również ...
Do góry
Shopping experience: jak kształtować odczucia klienta wobec marki?
Kategoria: Dla firmy
Kolejna edycja targów Retail Show 2014 za nami. W tym roku pokaźne miejsce poświęcono tematowi Shopping experience. Co kryje się za tym tajemniczym hasłem?
Do góry
Jak otworzyć własną cukiernię?
Kategoria: Dla firmy
Aby otworzyć swój "słodki biznes" trzeba przemyśleć kilka podstawowych kwestii - ważny jest nie tylko asortyment, ale co ważniejsze - lokal, jego wygląd oraz niebanalna oprawa.
Do góry
Sklep mięsny - jak otworzyć i wyposażyć? Poradnik przedsiębiorcy
Kategoria: Dla firmy
Aby otworzyć sklep mięsny, trzeba zadbać o odpowiednie warunki, zakupić lady chłodnicze i zadbać o odpowiednią ekspozycję towaru. Sprawdź co jeszcze musisz wiedzieć zanim otworzysz sklep z mięsem i wędlinami!
Do góry
Jakie elementy wyposażenia są niezbędne w małej cukierni?
Kategoria: Dla firmy
Zapoznaj się z najważniejszymi informacjami dotyczącymi wyposażenia, bez którego funkcjonowanie nowoczesnej cukierni nie byłoby możliwe ...
Do góry
Jak utrzymać krajalnicę w czystości?
Kategoria: Dla firmy
Jest to sprzęt, którego nie może zabraknąć w żadnym punkcie handlowym i gastronomicznym. Wagi elektroniczne pomagają w codziennej pracy ekspedienta odciążając go w ...
Do góry
Waga elektroniczna do sklepu, marketu lub punktu gastronomicznego
Kategoria: Dla firmy
Jest to sprzęt, którego nie może zabraknąć w żadnym punkcie handlowym i gastronomicznym. Wagi elektroniczne pomagają w codziennej pracy ekspedienta odciążając go w ...
Do góry
Jak dobrać kurtynę powietrzną do sklepu lub biura?
Kategoria: Dla firmy
Te specjalne urządzenia wentylacyjne pozwalają znacznie ograniczyć koszty ogrzewania oraz chłodzenia w Twoim punkcie handlowym lub usługowym. Sprawdź, jakie ...
Do góry
Wyposażenie sklepu w urządzenia chłodnicze
Kategoria: Dla firmy
Czytaj kompendium wiedzy na temat wyposażenia w urządzenia chłodnicze do małego sklepu, cukierni czy lokalu gastronomicznego. Doradzimy Tobie, jakiego typu mebli chłodniczych potrzebujesz w swoim sklepie!
Do góry
Na co zwracać uwagę kupując profesjonalną maszynkę do mięsa?
Kategoria: Dla firmy
W tekście tego poradnika nasz ekspert radzi w jaki sposób podejść do tematu kupna wilka do mięsa oraz podpowiada, jakie modele tego urządzenia można wykorzystać w małym i średnim ...
Do góry
Aby pobrać przewodnik musisz być zalogowany. Nie masz konta? Zarejestruj się i czytaj więcej poradników!
Strona: 12 >> z 2
pixel