Współcześnie wszelkiego rodzaju rozwiąznia mobilne zyskują coraz bardziej na atrakcyjności. Są one domeną przede wszystkim osób młodych, ale zauważa się również, że po aplikacje na telefon sięgają coraz śmielej przedstawiciele starszego pokolenia, którzy stawiają przy tym na nie tylko na oszczędność, ale też wygodę.
W jaki sposób wykorzystać tę tendencję, aby za pomocą aplikacji mobilnych budować lojalność kliencką w gastronomii?
Więcej
Zastanawiasz się nad założeniem biznesu w branży cukierniczej? A może kontynuujesz przedsięwzięcie prowadzone od lat przez rodzinę?
Najnowszy artykuł specjalistów z eLadex stanowi przekrojowy obraz rynku cukierniczego w Polsce, czyli coś, co zawsze warto odświeżyć, dokonać okresowego przeglądu wiedzy. Zapoznaj się na nowo lub przestudiuj jeszcze raz najważniejsze uwarunkowania rynkowe, trendy oraz przyzwyczajenia Polaków do spożywanych słodkości.
WięcejZ pewnością zastanawiałeś się, jakie czynniki mają wpływ na to, że jedne obiekty gastronomiczne przynoszą większe dochody od drugich.
Jedną z takich determinant sukcesu w branży gastronomicznej jest z pewnością dobre rozeznanie gustów kulinarnych Polaków. Czy zadałeś sobie pytanie co i jak lubią jeść nasi rodacy?
Jeżeli to zadanie czeka wciąż na Ciebie – zasiądź do naszej najnowszej lektury!
WięcejRóżnorodność charakterów, kompetencji oraz olbrzymia pasja do tworzenia - co jeszcze jest potrzebne, aby otworzyć kawiarniany biznes?
O szczegóły dotyczące codziennej pracy w kawiarni przy Starym Rynku w Poznaniu zapytałem Panią Malwinę, reprezentantkę Lavenda Cafe.
Czytaj najnowszy wywiad eLadex!
WięcejSolona wołowina, a może wędzona na miejscu ricotta? Jak z biznesu mobilnego uczynić stałe źródło dochodu?
Zobacz, w jaki sposób właściciel nom nom nom, mobilnego foodtrucka, znalazł swoją niszę w gastronomii. Czytaj najnowszy wywiad przeprowadzony przez specjalistów z eLadex!
WięcejOtwarcie nowego lokalu gastronomicznego, czy to tradycyjnego czy mobilnego (coraz bardziej modnego zresztą) wiąże się z obowiązkiem spełnienia kilku ważnych zasad.
Ich wypełnienie, punkt po punkcie, będzie podstawą do wydania pozwolenia ze strony Sanepidu. Czy wiesz już wszystko, czego będzie od Ciebie wymagać ta jedostka? Czy znany jest Tobie zakres norm narzucanych przez Sanepid?
Wolisz dmuchać na zimne? Czytaj najnowszy poradnik specjalistów eLadex i nie daj się zaskoczyć!
WięcejFood trucki, inaczej mówiąc mobilne biznesy gastronomiczne, już od pewnego czasu podbijają podniebienia Polaków.
Obiekty "na kółkach", serwujące przeróżne potrawy, są bowiem obecne nie tylko w większych, ale i mniejszych miastach.
Skąd się wzięła moda na tego typu obiekty? Jakie nowe możliwości biznesowe przynosi? Czytaj w najnowszym poradniku specjalistów z eLadex!
WięcejWspółczesnie kawiarnie czy restauracje konkurują między sobą nie tylko smakiem serwowanych potraw, ale również sposobem w jaki zarządzają odczuciami i wrażeniami w procesie obługi.
Czy potrafisz sprawić, że wizyta w Twoim obiekcie staje się ekscytująca? Czytaj najnowszy poradnik, który pokazuje przykłady zastosowania technologii w biznesie gastronomicznym i ich wpływnie na budowę doświadczenia klienckiego.
Więcej... czas na wywiad miesiąca z właścicielami Polish Village Bread, polskiej piekarni na Wyspach.
Polacy robią świetne biznesy nie tylko w kraju, ale i za granicą. Znają się na smaku, ale również, dzięki przywiązaniu do tradycyjnych, rodzimych przepisów, potrafią zaskarbić sobie podniebienia obcokrajowców.
Poznajcie historię polskich przedsiębiorców z Londynu i dajcie się zainspirować! Zapraszamy do przyjemnej lektury przy kawie.
Więcej<< poprzednie | 1234 | następne >> |